Workshop: Arch Chula – NUoL 2019-2020

13-17 January 2020: Cross Cultural Workshop of Professional Development in ASEAN Community

The seventh Cross Cultural Workshop on Professional Development in ASEAN Community,  in partnership between Chulalongkorn University’s Faculty of Architecture  and National University of Laos’s Faculty of Architecture, held in Vientiane on 13-17 January 2020.

The workshop will be devoted to the multidiscipline subjects related to Architectural Design. Associate Professor Phanchalath Suriyothin, Lecturer Chaiboon Sirithanawat, and Lecturer Veerapong Eawpanich, together with faculty members from varoius departments participated in the workshops with 70 students from Chulalongkorn University.

นิสิตและอาจารย์ภาควิชาสถาปัตยกรรม คณะสถาปัตยกรรมศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย เดินทางเข้าร่วมกิจกรรมปฏิบัติการออกแบบสถาปัตยกรรมและเมืองข้ามวัฒนธรรมในโครงการพัฒนาศักยภาพในการปฏิบัติวิชาชีพ
ด้านการออกแบบสถาปัตยกรรมในประชาคมอาเซียน ซึ่งจัดขึ้นระหว่างวันที่ 13-17 มกราคม 2563 ที่นครหลวงเวียงจันทน์ ประเทศสาธารณรัฐประชาธิปไตยประชาชนลาว โดยเป็นความร่วมมือระหว่างคณะสถาปัตยกรรมศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย และคณะสถาปัตยกรรมศาสตร์ มหาวิทยาลัยแห่งชาติลาว

ทั้งนี้โครงการมีนิสิตทางทุกภาควิชาเข้าร่วมกว่า 70 คน เป็นนิสิตภาควิชาสถาปัตยกรรมศาสตร์ 18 คน โดยมีรองศาสตราจารย์ พรรณชลัท สุริโยธิน อาจารย์ ชัยบูรณ์ ศิริธนะวัฒน์ และอาจารย์ วีระพงศ์ เอี๋ยวพานิช จากภาควิชาสถาปัตยกรรมศสาตร์ พร้อมด้วยคณาจารย์จากภาควิชาต่าง ๆ เข้าร่วมกิจกรรมด้วย

กิจกรรมนี้เป็นส่วนหนึ่งของการเรียนการสอนรายวิชา 2501405 ปฏิบัติการออกแบบสถาปัตยกรรมและเมืองข้ามวัฒนธรรม (Cross-Cultural Workshop in Architectural and Urban Design)